Informace o zpracování osobních údajů pro uchazeče o zaměstnání v FOD


Fond ohrožených dětí, se sídlem Na Poříčí 1038/6, Nové Město, PSČ 110 00, Praha 1, IČO: 004 99 277, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl L, vložka 180, emailová adresa: fod@fod_cz, internetové stránky: www.fod.cz (dále jen „FOD“) informuje uchazeče o zaměstnání, jakožto subjekt údajů (dále jen „uchazeč“) v souladu s čl. 13 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (dále jen „nařízení GDPR“), o zpracování jeho osobních údajů:

 

Účel zpracování osobních údajů

FOD se zavazuje zpracovávat přesné osobní údaje pouze za účelem jejich využití při výběru budoucích zaměstnanců, posouzení vhodnosti uchazeče na pracovní místo a k jeho kontaktování, přípravu a průběh přijímacího řízení a následné předání na úsek vedení personální agendy.

FOD se zavazuje, že nebude zpracovávat osobní údaje způsobem, který je s výše uvedenými účely neslučitelný.

Uchazeč bere na vědomí, že FOD zpracovává jeho osobní údaje bez jeho souhlasu a to na základě „oprávněného zájmu“ seznámit se s údaji o uchazeči o zaměstnání a uskutečnění zodpovědného výběru na příslušné pracovní pozice [v souladu s čl. 6 odst. 1 písm. f) nařízení GDPR].

Rozsah osobních údajů

Za výše uvedenými účely zpracovává FOD kategorie osobních údajů, které mohou zahrnovat zejména (nejčastěji ve formě zaslaného životopisu uchazeče) :

  • jméno a příjmení, včetně akademických titulů;
  • adresa trvalého bydliště;
  • datum narození;
  • doručovací adresa;
  • telefonní číslo;
  • emailová adresa;
  • dosažené vzdělání a další vzdělávání;
  • předchozí zaměstnání (zaměstnavatel, profese, OD – DO);
  • relevantní zkušenosti, dovednosti, znalosti ve vztahu k pracovnímu zařazení

 

dále jen („osobní údaje“)

Doba zpracování osobních údajů

FOD zpracovává osobní údaje po dobu trvání výběrového a přijímacího řízení a po jeho ukončení max. po období 1 roku pro případný opakovaný zájem. Po tomto období nebo okamžitě na výslovnou žádost uchazeče, jsou osobní údaje zlikvidovány.

 

Kategorie příjemců osobních údajů a předávání osobních údajů

FOD prohlašuje, že osobní údaje budou zpřístupněny jen příslušným zaměstnancům FOD, kteří mají povinnost zachovávat mlčenlivost o těchto údajích, jakož i o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení těchto osobních údajů, jedná se především o ředitele zařízení a členy statutárního orgánu FOD a pověřeného pracovníka ústředí FOD.

FOD rovněž prohlašuje, že nebude předávat osobní údaje do třetích zemí nebo jakékoli mezinárodní organizaci.

Automatizované rozhodování

Při zpracování osobních údajů uchazeče nebude docházet k automatizovanému rozhodování ani k profilování dle čl. 22 nařízení GDPR.

Práva subjektu údajů

FOD informuje uchazeče o právech, které mu vyplývají z nařízení GDPR, zejména:

  • práva na přístup k osobním údajů;
  • práva na opravu;
  • práva na výmaz;
  • práva na omezení zpracování;
  • právo na přenositelnost údajů;
  • práva vznést námitku;
  • práva nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování;
  • práva podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů,
    se sídlem Pplk. Sochora 727/27, PSČ 170 00, Praha 7.

 

Závěr

Uchazeč tímto prohlašuje, že byl správcem řádně informován o zpracování osobních údajů v souladu s ustanovením čl. 13 nařízení GDPR a že poskytnuté osobní údaje jsou přesné a pravdivé.

V Praze dne 23. 5. 2018